Maak van je hooggevoeligheid een kracht!

Heal Yourself

Maak van je hooggevoeligheid een kracht!

Ben je nadat je ergens bent geweest totaal uitgeput?

Steeds meer mensen zijn zich bewust dat ze allerlei prikkels van de omgeving voelen. De laatste tijd hoor ik vaak ‘Ik ben hooggevoelig’. Ik zeg òf denk dan ‘Gefeliciteerd!’. Je kunt namelijk goed bij je onderbewustzijn.

Nou denk je misschien: Ja mooi, maar wat kan ik ermee? Ik heb er last van.

Om van je hooggevoeligheid een kracht te maken moet je een paar dingen begrijpen.

Alles is energie. 

Energie gaat veel verder dan wat je ziet of hoort in de ‘realiteit’. Iets wat je energetisch voelt of niet iedereen kan zien, wordt vaak afgedaan ‘als niet waar’ of zweverig. Het heeft vaak ook geen zin om het bespreekbaar te maken, aangezien niet iedereen dit wil bespreken of (nog) niet ziet. Je eigen logische conclusie is dan ‘Het zal wel aan mij liggen’. Vanzelfsprekend ga je dan op zoek naar manieren om minder prikkels te krijgen bijvoorbeeld door je fysiek af te sluiten. Dit is één manier, maar het is ook symptoombestrijding en dus een tijdelijke oplossing. Hoe beter je het samenspel tussen jouw persoonlijke energie en de energie van jouw omgeving begrijpt, hoe gemakkelijker je jouw realiteit kunt creëren. Met andere woorden hoe positiever en mooier jouw leven wordt. In de wetenschap wordt ‘alles is energie’ aangeduid als quantum energie. Deze theorie laat zien dat het universum één grote aaneenschakeling van energie is.

Korte pijn en lang geluk

Hoe meer jij je ergert aan prikkels van buiten, hoe meer het je beïnvloedt en blijft bestaan. Je kunt dit vergelijken met ‘hoe harder je tegen een muur duwt, hoe meer weerstand je voelt. ‘Iets buitensluiten’ wil niet zeggen dat het weggaat. Vaak komt het weer op je pad, totdat het je niet meer raakt. Je blijft met jezelf in gevecht terwijl je ook stapsgewijs kan leren dat die prikkels er gewoon zijn. Jij moet alleen begrijpen hoe je er goed mee om kan gaan. Dit proces kost tijd. Maar ik garandeer je dat het de moeite waard is!

Word een master over jouw persoonlijke energie

Om te begrijpen hoe energie werkt is het van belang dat je je eigen energie leert kennen. Dit is een proces van leren en experimenteren. Om je een tipje van de sluier te geven:

Alles is persoonlijke perceptie

Zowel positieve als negatieve energie ervaren en prikkels krijgen, is ‘jouw perceptie’. Als jij goed in jouw energie zit, raakt die energie je niet en kun je er beter mee omgaan. Een simpel voorbeeld is het voelen van temperatuur in huis. De energie verwarmt je huis, maar je ziet het niet. De ene vindt het nog steeds koud, terwijl de andere het warm heeft.

Je neemt jezelf overal mee!

Hoe werkt dat? Een goede manier om dat te ervaren is bijvoorbeeld door te testen wat het effect van jouw energie op een gezelschap is. Hoe reageren mensen als jij een positieve benadering hebt of een minder energieke? Maar ook door observatie van communicatie. Bepaalde woorden die bij jou hard aankomen, voelen voor anderen prima. Je zou kunnen zeggen dat jij de buitenwereld ervaart als een spiegel van jouw innerlijke wereld.

MAAR

Mensen die hooggevoelig zijn, voelen ook collectieve energieën. Dat is de energie van het universum: de aarde, de kosmos, mensen, planten, dieren etcetera. Veel mensen zijn zich daar niet van bewust. De meeste hooggevoelige mensen voelen die energie en zijn daar ontvankelijk voor. Dit kan allerlei (vage) lichamelijke en emotionele symptomen veroorzaken. Ik ga daar in dit artikel niet verder op in. Daar is namelijk veel over te vertellen.

Wil jij jouw persoonlijke energie leren kennen en begrijpen hoe je jouw eigen realiteit kan beïnvloeden? Dat kan je in je eigen tijd doen door online cursus die binnenkort beschikbaar is.

Wil je eerder aan de slag? Neem dan contact met mij op via het onderstaande contactformulier.

Love, Daniëlle

 

 

 

 

 

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen